Skaniau už picą, greičiau nei sumuštinis: genialūs lavašo suktinukai, kurie išgelbės sudėtingu momentu

 

Lavašas, suvyniotas į suktinuką su įdaru iš sūrio ir kiaušinių, yra paprastas pagaminti ir labai skanus užkandis. Lengvas, daugiasluoksnis, minkštas įdaras iš sūrio, kiaušinio ir salotų lapų harmoningai dera plonoje tešloje.

Manoma, kad šis patiekalas tapo populiarus posovietinėje erdvėje. Tokių suktinukų istorija prasideda nuo lavašo. Tai žinomas tradicinis paplotėlis, garsus Kaukaze ir Artimuosiuose Rytuose jau daugiau nei 2000 metų. Lavašas visada buvo vertinamas dėl savo universalumo.

Jis buvo patiekiamas kaip alternatyva duonai, naudojamas kaip pagrindas mėsos patiekalams arba juo buvo vyniojamos daržovės ir žalumynai. XX amžiuje šeimininkės pradėjo kurti užkandžius iš lavašo, derindamos jį su įvairiais įdarais: nuo mėsos iki daržovių.

Papasakosime, kaip pagaminti įdomų užkandį iš lavašo

Ingredientai:

  • Lavašas — 2 vnt.
  • Lydytas sūris — 150 g
  • Kiaušiniai — 5 vnt.
  • Salotų lapai
  • Žalieji svogūnai — ryšulėlis
  • Krapai — ryšulėlis
  • Majonezas
  • Druska — žiupsnelis

Lavašo suktinukų gaminimas:

  1. Vieną lavašo lakštą sutepame lydytu sūriu, ant viršaus dedame salotų lapus ant viso paviršiaus.
  2. Uždedame antrą lavašo lakštą, sutepame majonezu. Galima padaryti majonezo tinklelį.
  3. Iš anksto išverdame kiaušinius, sutarkuojame juos stambia tarka. Pabarstome majonezo sluoksnį tarkuotais kiaušiniais, pabarstome druska.
  4. Smulkiai supjaustome žaliuosius svogūnus ir krapus, pabarstome kiaušinių sluoksnį.
  5. Palenkiame būsimo suktinuko kraštus ir suvyniojame lavašą į suktinuką.
  6. Suktinuką įvyniojame į foliją ir dedame į šaldytuvą valandai.
  7. Suktinuką supjaustome porcijomis ir patiekiame

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video