Mažai druskos turintys agurkai – paruoškite per naktį ar vos per 15 minučių

Atėjo agurkų sezonas! Šeimininkės jau ruošia atsargas žiemai, tačiau jei norite greitai pasimėgauti traškiais, lengvai sūdytais agurkais, šie receptai kaip tik jums. Mažai sūdyti agurkai ne tik gardūs, bet ir labai greitai paruošiami – tereikia vos kelių ingredientų ir minimalių pastangų.

Mažai sūdyti agurkai maišelyje savo sultyse (per naktį)

Jums reikės:

  • Agurkų – 1 kg
  • Žalumynų – 1 ryšulėlio
  • Česnakų – 3 skiltelių
  • Druskos – 1 valgomojo šaukšto
  • Kmynų – 1 arbatinio šaukštelio

Paruošimo būdas:

  1. Agurkus kruopščiai nuplaukite.
  2. Į plastikinį maišelį įdėkite smulkintus žalumynus. Jei turite serbentų ar vyšnių lapų, juos taip pat galite įdėti.
  3. Nupjaukite agurkų galiukus ir sudėkite į maišelį.
  4. Išspauskite česnaką, įberkite druskos.
  5. Kmynus prieš dėdami į maišelį, rekomenduojama sutrinti.
  6. Viską sudėję į maišelį, gerai supurtykite ir palikite šaldytuve per naktį.

Mažai sūdyti agurkai su krapais ir česnakais (per 3-4 valandas)

Jums reikės:

  • Agurkų – 1 kg
  • Česnakų – 3-4 skiltelių
  • Druskos – 1 valgomojo šaukšto
  • Cukraus – 1 arbatinio šaukštelio
  • Krapų – 1 ryšulėlio
  • Pipirų – kelių žirnelių

Paruošimo būdas:

  1. Kruopščiai nuplaukite agurkus ir nupjaukite galiukus.
  2. Jei agurkai dideli, supjaustykite juos ketvirčiais ar mažesniais gabalėliais.
  3. Sudėkite paruoštus agurkus į švarų plastikinį maišelį.
  4. Krapus nuplaukite šaltu vandeniu ir smulkiai supjaustykite.
  5. Nulupkite ir susmulkinkite česnaką (galite sutrinti ar perleisti per česnakų spaustuvą).
  6. Supjaustytus krapus ir česnaką sudėkite į maišelį su agurkais, suberkite druską ir cukrų, įdėkite pipirus.
  7. Užriškite maišelį taip, kad viduje liktų šiek tiek oro.
  8. Supurtykite maišelį, kad visi produktai susimaišytų.
  9. Palikite maišelį su agurkais kambario temperatūroje ant lėkštės (nes gali išsiskirti skystis) 3-4 valandoms.
  10. Paruoštus agurkus laikykite šaldytuve.

Ypač greiti mažai sūdyti agurkai (vos per 15 minučių)

Jums reikės:

  • Agurkų – 1 kg
  • Krapų – 1 ryšulėlio
  • Česnakų – 3 skiltelių
  • Druskos – 1 arbatinio šaukštelio
  • Maltų juodųjų pipirų – 0,5 arbatinio šaukštelio

Paruošimo būdas:

  1. Pasirinkite mažus agurkus ir kruopščiai nuplaukite šaltu vandeniu.
  2. Nupjaukite agurkų galiukus ir supjaustykite juos į keturias dalis.
  3. Į tankų plastikinį maišelį sudėkite supjaustytus agurkus.
  4. Susmulkinkite jauną česnaką peiliu arba sutarkuokite, arba perleiskite per česnakinę. Įdėkite į maišelį su agurkais.
  5. Krapus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nusausinkite, smulkiai supjaustykite ir įdėkite į maišelį.
  6. Įberkite druskos ir pipirų.
  7. Užriškite maišelį, palikdami šiek tiek oro viduje. Supurtykite, kad agurkai susimaišytų su prieskoniais.
  8. Dėkite maišelį su agurkais į šaldytuvą 15 minučių.

Patarimas: šie mažai sūdyti agurkai yra puikus užkandis karštu vasaros metu, jie puikiai tinka prie keptos mėsos, bulvių ar tiesiog kaip lengvas ir gaivus užkandis.

Svarbu: kadangi šie agurkai nėra konservuoti tradiciniais būdais, juos reikėtų laikyti šaldytuve ir suvartoti per 2-3 dienas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video