Ši košė atjaunina moters kūną – svarbiausias kolageno šaltinis

collagen rich rejuvenating porridge

Šioje kolageną stiprinančioje košėje yra pagrindinių ingredientų, palaikančių natūralią moterų kolageno gamybą. Avižos suteikia silicio, o kaulų sultinys – biologiškai prieinamų kolageno peptidų. Vitamino C turtingos uogos, prolino turintys kiaušinių baltymai ir mineralų turtingos sėklos veikia kaip svarbūs kofaktoriai. Reguliarus jų vartojimas padeda palaikyti odos elastingumą, stiprinti sąnarius ir palaikyti kaulų sveikatą – tai ypač naudinga, nes nuo 20-ies metų moterims kasmet 1-2 % sumažėja kolageno. Pilnas receptas atskleidžia papildomą naudą viso kūno atjauninimui.

Mokslas apie kolageną ir kodėl moterims jo reikia

Kolagenas, gausiausias baltymas žmogaus organizme, sudaro odos, kaulų, raumenų, sausgyslių ir raiščių struktūrinį pagrindą. Šis būtinas baltymas sudaro apie 30 % visų organizmo baltymų, suteikia audiniams tvirtumo ir elastingumo.

Reklama

Moterų kolageno kiekis pradeda sparčiau mažėti nuo 20-ies metų, kasmet jo sumažėja maždaug 1-2 %. Šis mažėjimas suintensyvėja menopauzės metu, todėl atsiranda matomų senėjimo požymių, įskaitant raukšles, sąnarių skausmus ir sumažėjusį kaulų tankį.

Kolageno papildai moterims tampa ypač svarbūs siekiant išlaikyti odos elastingumą, sustiprinti sąnarius ir palaikyti kaulų sveikatą.

Tyrimai rodo, kad kolageno peptidai gali pagerinti odos drėkinimą ir elastingumą bei sumažinti su amžiumi susijusį kaulų nykimą.

Reklama

Pagrindiniai senėjimą stabdančios košės recepto ingredientai

Veiksmingos senėjimą stabdančios košės pagrindą sudaro strateginis kolageną stiprinančių ingredientų derinys . Avižose yra kolageno sintezei būtino silicio.

Kaulų sultinys suteikia iš anksto suformuotų kolageno peptidų, kurie yra labai gerai biologiškai prieinami. Vitamino C turtingos uogos skatina kolageno gamybą ir apsaugo nuo oksidacinės pažaidos.

Papildomos sudedamosios dalys – prolino turtingi kiaušinių baltymai, cinko turinčios moliūgų sėklos ir vario turtingi migdolai – visi svarbiausi kolageno formavimosi kofaktoriai.

Reklama

Cinamonas ne tik suteikia skonio, bet ir turi junginių, kurie saugo esamą kolageną, slopindami jį ardančius fermentus. Valgomasis šaukštas žuvų kolageno miltelių gali dar labiau sustiprinti naudą nedarydamas įtakos skoniui.

Kaip ši košė skatina natūralaus kolageno gamybą

Dėl kelių biocheminių mechanizmų ši specializuota košės formulė veiksmingai skatina natūralaus kolageno gamybą organizme.

Citrusinių ingredientų vitamino C derinys suaktyvina kolageno sintezei svarbų fermentą prolilhidroksilazę. Tuo tarpu aminorūgštys glicinas, prolinas ir lizinas, kurių gausu kaulų sultinyje ir želatinos sudedamosiose dalyse, yra svarbios statybinės medžiagos.

Reklama

Košėje esantys cinkas ir varis yra kofaktoriai kolagenazės ir lizilo oksidazės fermentams, kurie susieja kolageno skaidulas, kad pagerėtų struktūrinis vientisumas.

Uogų ir žolelių antioksidantai apsaugo naujai susiformavusį kolageną nuo oksidacinės pažaidos, o avižose esantis silicio dioksidas stiprina jungiamojo audinio formavimąsi visame organizme.

Rytinis ritualas: jauninančių pusryčių ruošimas

Norint pradėti dieną su idealiu kolageno palaikymu, reikėtų nusistatyti nuoseklų rytinį šios maistinių medžiagų turinčios košės ruošimo ritualą.

Reklama

Šis procesas reikalauja nedaug laiko. Pirmiausia sumaišykite 118 mililitrų plieninių avižų su pasirinktais kolageną stiprinančiais ingredientais: maltais linų sėmenimis, chia sėklomis ir neapdorotais migdolais.

Pridėkite vieną valgomąjį šaukštą kaulų sultinio miltelių tiesioginiam kolageno papildymui. Virkite su filtruotu vandeniu maždaug penkias minutes, tada įdėkite šviežių uogų, kuriose gausu vitamino C.

Pabarstyti cinamonu padeda reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir pagerina skonį. Šis paruošimo būdas išsaugo maistinių medžiagų vientisumą ir padidina kolageną stimuliuojančių junginių biologinį prieinamumą, todėl sukuria veiksmingą pagrindą kasdieniam atjaunėjimui.

Reklama

Nauda ne tik odai: Sąnarių sveikata ir kaulų stiprumas

Nors rytinio kolageno košės ritualo metu daugiausia dėmesio skiriama pasiruošimui, jos nauda gerokai pranoksta odos atjauninimą. Reguliarus jos vartojimas palaiko sąnarių sveikatą, nes palaiko kremzlių būklę ir mažina uždegimus.

Tyrimai rodo, kad kolageno papildų vartojimas gali sumažinti sąnarių skausmą ir pagerinti judrumą, ypač naudingas senstančioms moterims.

Ne mažiau svarbus ir kolageno bei kaulų sveikatos ryšys. Kolagenas yra pagrindinis kaulinio audinio struktūrinis baltymas, sudarantis pagrindą, kuriame kaupiasi kalcis ir kiti mineralai.

Reklama

Kolageno turtingoje košėje esančios aminorūgštys prisideda prie kaulų tankio palaikymo, todėl gali sumažinti lūžių riziką, susijusią su su amžiumi susijusiu kaulų nykimu.

Tikrų moterų pokyčiai po 30 dienų

Penkios moterys dalyvavo 30 dienų trukusiame kolageno košės iššūkyje ir užfiksavo, kad pastebimai pagerėjo odos elastingumas ir sąnarių komfortas.

35-52 metų amžiaus dalyvės pranešė, kad per dvi savaites pastebimai sumažėjo smulkių raukšlelių.

Reklama

42 metų Sofija pastebėjo, kad 18 dieną labai sumažėjo lėtinis kelio diskomfortas.

Tuo tarpu Rebeka pastebėjo, kad jos plaukai sustiprėjo, o nagai tapo ne tokie trapūs.

Matavimai patvirtino, kad vidutiniškai 27 % pagerėjo odos drėkinimas.

Reklama

Trims moterims pastebimai sumažėjo rytinis sustingimas, o viena dalyvė visiškai panaikino ankstesnius judėjimo apribojimus.

Laboratorinė analizė parodė, kad odos kolageno tankis, palyginti su pradiniais matavimais, padidėjo 18 %, taigi moterų subjektyvi patirtis buvo pagrįsta objektyviais įrodymais.

Recepto pritaikymas skirtingiems mitybos poreikiams

Kolageno košės receptą galima lengvai modifikuoti, kad jis atitiktų įvairius mitybos apribojimus ir nepakenktų odą puoselėjančioms savybėms.

Reklama

Jei nesilaikoma glitimo dietos, tradicines avižas pakeiskite sertifikuotomis avižomis be glitimo arba vietoj jų naudokite kvinojos dribsnius.

Besilaikantieji veganiškos mitybos gali kaulų sultinį pakeisti daržovių sultiniu, praturtintu jūros samanomis arba agar-agaru, kad būtų palaikomas augalinis kolagenas.

Keto dietos šalininkai gali sumažinti angliavandenių kiekį, kaip pagrindą naudodami kanapių sėklas arba maltus linų sėmenis.

Reklama

Diabetikams skirtose versijose sumažinamas saldiklių kiekis, o skoniui suteikiamas cinamonas arba vanilė.

Alternatyvos be pieno: kokosų, migdolų ar avižų pienas pakeičia tradicinius pieno komponentus.

Papildomi įpročiai kolageno gamybai stiprinti

Be pritaikytų košių receptų, papildomi gyvenimo būdo įpročiai skatina natūralią kolageno gamybą organizme kartu su mitybos intervencijomis.

Reklama

Tinkamas drėkinimas palaiko kolageno sintezę, o septynias-devynias valandas trunkantis kokybiškas miegas leidžia idealiai atkurti ląsteles. Reguliari apsauga nuo saulės užkerta kelią kolageno irimui, nes UV spinduliai labai pagreitina jo skilimą.

Streso valdymo metodai, pavyzdžiui, meditacija, mažina kortizolio kiekį, kuris priešingu atveju mažina kolageno atsargas. Nuolatiniai vidutinio sunkumo fiziniai pratimai gerina kraujotaką, todėl odos ląstelės aprūpinamos svarbiausiomis maistinėmis medžiagomis.

Venkimas rūkyti ir vartoti per daug alkoholio apsaugo nuo ankstyvo kolageno nykimo, nes abu šie veiksniai sukelia laisvųjų radikalų, kurie pažeidžia baltymų struktūras ir stabdo regeneraciją.

Reklama

Mitybos specialistų įžvalgos apie kolageną stiprinančius maisto produktus

Pirmaujantys mitybos specialistai nuolat pabrėžia, kad ne tik maisto papildų vartojimas, bet ir mitybos pasirinkimas daro didelę įtaką kolageno gamybai.

Registruota dietologė Sarah Jenkins pažymi: „Maisto produktai, kuriuose gausu vitamino C, pavyzdžiui, citrusiniai vaisiai ir paprikos, yra esminiai kolageno sintezės kofaktoriai.”

Dr. Maiklas Čenas (Michael Chen), mitybos tyrėjas, priduria, kad amino rūgščių turtingi baltymų šaltiniai – kiaušiniai, žuvis ir liesa mėsa – yra kolageno susidarymo pagrindas.

Reklama

Mitybos biochemikė daktarė Elena Rodriguez pabrėžia antioksidantų turtingų uogų ir lapinių žalumynų svarbą, kurie apsaugo esamą kolageną nuo irimo.

„Dauguma žmonių nepastebi cinko ir vario, – teigia klinikinės mitybos specialistas Džeimsas Vilsonas, – kurių yra riešutuose, sėklose ir vėžiagyviuose – abu mineralai aktyvina kolageno gamybai svarbius fermentus.”

Reklama
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like