Sūrus užkandis iš eklerų šventiniam stalui: lengvai paruošiamas, o jo išvaizda nustebins visus

Šventinis stalas dažniausiai primena tuos pačius patiekalus – silkę po kailiu, olivjė, įdarytus kiaušinius. Klasika, žinoma, niekur nedingsta, bet ar nepabodo matyti tą patį kasmet?

Įsivaizduokite svečių veidus, kai ant stalo pamatys elegantiškas kanapėles, kurios atrodo kaip iš prancūzų konditerijos. Niekas nė neįtars, kad šį šedevrą pagaminote patys, be jokios profesionalios patirties.

Netikėtas posūkis: kai desertas tampa užkandžiu

Eklerai – visiems pažįstamas prancūziškas desertas su kremu. Bet kas nutinka, kai saldų įdarą pakeičiate sūriu? Gaunate visiškai naują patiekalą, kuris stebina ir išvaizda, ir skoniu.

Šio recepto paslaptis – menkės kepenėlių musas. Ši šilkinio švelnumo masė su subtilia jūros nata tobulai dera su lengvu, traškiu eklero korpusu. Papuošti perpjautais putpelių kiaušiniais ir žalumynais, šie užkandžiai atrodo taip įspūdingai, kad svečiai tikrai klaus recepto.

O geriausia – pagaminti juos daug lengviau, nei atrodo.

Ingredientai

Eklerų tešlai:

  • 150 g vandens
  • 50 g sviesto
  • 150 g miltų
  • žiupsnelis druskos
  • 3–4 kiaušiniai

Menkės kepenėlių musui:

  • 1 skardinė menkės kepenėlių (nusausintų)
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • 100 g kreminio sūrio
  • 1 valgomasis šaukštas majonezo

Papuošimui:

  • putpelių kiaušiniai, kietai virti ir perpjauti per pusę
  • šviežios žolelės (krapai, petražolės)

Eklerų tešlos paruošimas

  1. Į puodą supilkite vandenį, įdėkite sviestą ir žiupsnelį druskos. Pastatykite ant vidutinės ugnies ir palaukite, kol sviestas ištirps ir mišinys užvirs.
  2. Kai vanduo užvirs, nuimkite puodą nuo ugnies ir iš karto suberkite visus miltus. Energingai maišykite medine mentele, kol tešla atsitrauks nuo puodo sienelių ir susidarys vientisas kamuolys.
  3. Palikite tešlą minutę atvėsti – ji neturi būti karšta, kai dėsite kiaušinius, kitaip jie sutirštės.
  4. Po vieną įmaišykite kiaušinius. Kiekvieną kiaušinį visiškai įmaišykite, prieš dėdami kitą. Pradėkite nuo trijų kiaušinių ir pažiūrėkite konsistenciją – tešla turi būti tiršta, bet lengvai tekėti nuo mentelės. Jei per tiršta, įmaišykite ketvirtą kiaušinį.
  5. Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį maišelį su apvalia arba žvaigždės formos antgaliu.
  6. Ant kepimo popieriumi išklotą skardą išspauskite nedidelius pailgus eklerus, palikdami tarpus, nes jie išsipūs.
  7. Kepkite 180 °C temperatūroje 35–40 minučių. Kepimo metu neatidarykite orkaitės durų, nes eklerai gali subliūkšti. Iškepę eklerai bus lengvi, tuščiaviduriai ir gražiai parudę.

Menkės kepenėlių muso paruošimas

  1. Atidarykite menkės kepenėlių skardinę ir gerai nusausinkite aliejų. Tai svarbu – su aliejumi musas bus per skystas ir nepavyks.
  2. Į blenderio indą sudėkite nusausintas kepenėles, kietai virtus kiaušinius, kreminį sūrį ir majonezą.
  3. Sutrinkite iki vienalytės, šilkinės konsistencijos. Paragaukite – paprastai druskos nebereikia, nes kepenėlės jau sūrios.
  4. Perkelkite musą į konditerinį maišelį.

Eklerų surinkimas

  1. Atvėsusiems eklerams ašriu peiliu nupjaukite viršutinę dalį arba perpjaukite per pusę horizontaliai.
  2. Į apatinę dalį įspauskite dosnią porciją muso.
  3. Uždėkite viršutinę dalį ir švelniai prispauskite.
  4. Ant kiekvieno eklero viršaus padėkite perpjautą putpelių kiaušinį ir papuoškite šviežiomis žolelėmis.

Patiekimas ir laikymas

Eklerus sudėkite ant gražaus padėklo ir patiekite kambario temperatūros arba šiek tiek atvėsintus.

Paruoštus eklerus galite laikyti šaldytuve iki 24 valandų, tačiau traškiausią tekstūrą turėsite patiekę iškart po surinkimo. Jei ruošiate iš anksto, įdarą ir korpusus laikykite atskirai ir surinkite prieš pat patiekimą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video