Pavargote nuo standartinių šventinių salotų? Išbandykite šį paprastą, bet efektingą patiekalą – sultingą skumbrę po keptu morkų ir sūrio „kailiu”. Patiekalas sotus, todėl garnyro nereikia.
Porcijų skaičius: 3 Gaminimo laikas: 45 min.
Ingredientai
- 1 skumbrė
- 150 g svogūnų
- 150 g morkų
- 50 g kieto sūrio
- 3 šaukštai grietinės
- 1 šaukštas kečupo
- 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
- žiupsnelis druskos
Gaminimo būdas
- Skumbrę atšildykite, nuplaukite, išvalykite. Nupjaukite galvą ir pelekus, šiek tiek pasūdykite.
- Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite aliejuje, kol taps auksiniai.
- Morkas nulupkite, sutarkuokite smulkia tarka ir pakepinkite aliejuje. Periodiškai maišykite, kad neprisviltų.
- Nuo skumbrės nuimkite nugarkaulį ir didelius kaulus. Išdėliokite ant kepimo formos „išskleistos” formos, oda žemyn. Formos tepti nereikia.
- Žuvį aptepkite šaukštu grietinės ir ant jos išdėliokite keptus svogūnus taip, kad padengtų visą skumbrę.
- Ant svogūnų sudėkite keptas morkas, pabarstykite nedideliu kiekiu druskos.
- Morkas aptepkite kečupu ir likusia grietine.
- Kietą sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite patiekalą.
- Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūroje 20–25 minutes.
- Atsargiai perkelkite į lėkštę ir patiekite karštą, kol sūris nesukietėjo.
Patarimai
- Grietinę galite pakeisti majonezu – tuomet morkų druskinti nereikia.
- Paruoštą žuvį galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
- „Kailio” gaunasi daugiau nei žuvies, bet jis labai skanus ir puikiai papildo kiekvieną kąsnį.





