Skumbrė „lapės kailiu”

Pavargote nuo standartinių šventinių salotų? Išbandykite šį paprastą, bet efektingą patiekalą – sultingą skumbrę po keptu morkų ir sūrio „kailiu”. Patiekalas sotus, todėl garnyro nereikia.

Porcijų skaičius: 3 Gaminimo laikas: 45 min.

Ingredientai

  • 1 skumbrė
  • 150 g svogūnų
  • 150 g morkų
  • 50 g kieto sūrio
  • 3 šaukštai grietinės
  • 1 šaukštas kečupo
  • 3 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  • žiupsnelis druskos

Gaminimo būdas

  1. Skumbrę atšildykite, nuplaukite, išvalykite. Nupjaukite galvą ir pelekus, šiek tiek pasūdykite.
  2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais ir pakepinkite aliejuje, kol taps auksiniai.
  3. Morkas nulupkite, sutarkuokite smulkia tarka ir pakepinkite aliejuje. Periodiškai maišykite, kad neprisviltų.
  4. Nuo skumbrės nuimkite nugarkaulį ir didelius kaulus. Išdėliokite ant kepimo formos „išskleistos” formos, oda žemyn. Formos tepti nereikia.
  5. Žuvį aptepkite šaukštu grietinės ir ant jos išdėliokite keptus svogūnus taip, kad padengtų visą skumbrę.
  6. Ant svogūnų sudėkite keptas morkas, pabarstykite nedideliu kiekiu druskos.
  7. Morkas aptepkite kečupu ir likusia grietine.
  8. Kietą sūrį sutarkuokite smulkia tarka ir pabarstykite patiekalą.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temperatūroje 20–25 minutes.
  10. Atsargiai perkelkite į lėkštę ir patiekite karštą, kol sūris nesukietėjo.

Patarimai

  • Grietinę galite pakeisti majonezu – tuomet morkų druskinti nereikia.
  • Paruoštą žuvį galite laikyti šaldytuve iki 3 dienų.
  • „Kailio” gaunasi daugiau nei žuvies, bet jis labai skanus ir puikiai papildo kiekvieną kąsnį.
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video