Salotos „Stebuklinga pievelė” – įspūdingas Naujųjų metų patiekalas, atnešantis spalvų, sotumo ir Ugninio Žirgo palankumą

Ieškote ryškių, įspūdingų ir nesudėtingų salotų šventiniam stalui? „Stebuklinga pievelė” – tai patiekalas, kuris sužavi tiek skoniu, tiek išvaizda. Salotos atrodo tarsi mažytė valgoma šventinė dekoracija, o derinys su kumpiu, pievagrybiais ir sūriais garantuoja sotumą ir visų svečių komplimentus.

Kodėl būtent šios salotos tinka sutikti 2026-uosius

Ateinantys metai – Raudonojo Ugninio Žirgo metai, o šiam simboliui ypatingai artimos ryškios spalvos, energija ir gausos ženklai.

„Stebuklinga pievelė” atrodo lyg maža, spalvinga šventinė kompozicija, todėl puikiai įsilieja į Naujųjų metų nuotaiką ir simboliškai pritraukia džiaugsmą, gerovę bei sėkmę.

Ingredientai

Kumpis – 200 g
Kiaušiniai – 4 vnt.
Morka – 1 vnt. (žalia arba virta)
Marinuoti pievagrybiai – 1 stiklainis (maži, nesmulkinti)
Lydyti sūreliai – 2 vnt.
Obuolys – 1 vnt.
Obuolių actas – 1 šaukštas
Sūrytos salotos – 1 pakelis
Sūrio kasytė – 1 vnt.
Majonezas – pagal skonį
Salotų lapai ir vyšniniai pomidoriukai – dekorui

Ingredientų paruošimas

Supjaustykite kumpį smulkiais kubeliais.
Kiaušinius sutarkuokite stambia tarka.
Morką sutarkuokite smulkia arba stambia tarka (pagal norimą tekstūrą).
Iš marinuotų pievagrybių nupilkite skystį, atidėkite gražiausius grybus dekorui.
Lydytus sūrelius trumpam įdėkite į šaldiklį ir sutarkuokite smulkia tarka.
Obuolį nulupkite, sutarkuokite stambia tarka ir užpilkite actu, kad nepatamsėtų.

Sluoksnių formavimas

Ant plokščios lėkštės pastatykite kulinarinį žiedą ir sudėkite sluoksnius:

  1. Kumpis

  2. Majonezo tinklelis

  3. Obuolys

  4. Smulkinti marinuoti pievagrybiai

  5. Majonezas

  6. Kiaušiniai

  7. Morkos

  8. Majonezas

  9. Lydyti sūreliai

Kiekvieną sluoksnį švelniai prispauskite ir išlyginkite, kad salotos būtų tvirtos ir kompaktiškos.

Sūrytų salotų „aptvaras“

Sūrytas salotas išvyniokite, sutrumpinkite taip, kad juostelės būtų maždaug 2 cm aukštesnės už salotų sluoksnių kraštą.

Nuimkite kulinarinį žiedą.
Salotų šonus aptepkite plonu majonezo sluoksniu ir „priklijuokite” sūrytų salotų juosteles.
Iš sūrio kasytės padarykite dekoratyvines „virveles” ir apjuoskite salotas – tai suteiks galutinį išbaigtą vaizdą.

Dekoravimas

Viršų papuoškite salotų lapeliais, gražiausiais pievagrybiais ir pusiau perpjautais vyšniniais pomidoriukais.
Pomidoriukams galite dantų krapštuku užlašinti mažus majonezo taškelius – vizualiai primins snaiges.
Palikite salotas bent 30 minučių pastovėti šaldytuve, kad sluoksniai sutvirtėtų.

Kodėl „Stebuklinga pievelė” taps hitu ant jūsų Naujųjų metų stalo

Efektinga – atrodo kaip šventinė dekoracija, o ne įprastos salotos
Ryškios spalvos – puikiai atitinka Ugninio Žirgo metų nuotaiką
Sotu ir subalansuota – kumpis, sūriai ir daržovės sukuria idealų derinį
Lengva pagaminti – ingredientai paprasti, procesas aiškus
Universalu – tinka ir kaip pagrindinės salotos, ir kaip akį traukianti stalo puošmena

Jeigu norite, galiu parengti ir lengvesnę, vegetarišką, pigiau kainuojančią arba premium versiją su rūkyta vištiena ir džiovintais pomidorais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video