Rudenį nekepinu, nekaitinu – greitas skanumas: originalaus sezoninio užkandžio receptas

 

Rudens derlius atneša gausybę daržovių, o atvėsus orams, nesinori įjungti orkaitės ar ilgai stovėti prie puodų. Šis receptas – puikus sprendimas! Tai labai skanių, pikantiškai marinuotų cukinijų receptas, kurį pritaikėme rudens sezonui. Marinuoti nereikia ilgai, o rezultatas – originalus ir įdomus užkandis šaltesniems vakarams.

Paruošimui jums reikės šių rudens sezono ingredientų:

  • cukinijos arba moliūgai – 3 vnt. (rudenį rinkitės jaunus moliūgus, jei cukinijų sezonas jau baigėsi);
  • raudonas svogūnas – 1 vnt. (rudenį ypač aromatingas);
  • šviežias krapas ir petražolė (arba čiobrelis, paskutinė šviežių prieskoninių žolelių rudens dovana);
  • česnakas – 2 skiltelės (rudens derliaus česnakas pasižymi stipresniu skoniu);
  • druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • cukrus – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • Dijon garstyčios – 1 valgomasis šaukštas;
  • obuolių sidro actas – 3 valgomieji šaukštai (puikiai dera su rudens obuolių sezonu);
  • juodieji ir raudonieji pipirai, paprika;
  • papildomai rudens sezonui: 1 valgomasis šaukštas spanguolių sulčių arba tarkuotas šviežias krienų šaknies gabaliukas (suteiks rudeniškai pikantišką skonį).

Paruošimo procesas

  1. Rinkitės jaunas cukinijas arba moliūgus, kad nereikėtų lupti odelės. Rudens gėrybės dažnai būna storesnės, todėl pjaukite plonesniais griežinėliais.
  2. Supjaustykite plonais skrituliukais.
  3. Svogūną supjaustykite plonais žiedais.
  4. Smulkiai supjaustykite krapus ir petražoles (arba čiobrelius).
  5. Į maišelį sudėkite cukinijas/moliūgus, svogūnus ir žalumynus, smulkiai sutrintą česnaką. Įberkite druskos ir cukraus, įpilkite acto, pridėkite kitus ingredientus. Jei naudojate papildomus rudens ingredientus – pridėkite spanguolių sulčių arba tarkuotą krieną.
  6. Uždarykite maišelį ir intensyviai purtykite, kad visi ingredientai gerai susimaišytų.
  7. Palikite 3-6 valandoms šaldytuve, retkarčiais pamaišykite, kad marinatas gerai persisunktų į visas daržoves.

Rudens ypatingumas

Rudenį šis užkandis įgauna ypatingą charakterį – jis ne tik skanus, bet ir praturtintas sezoninių antioksidantų bei vitaminų, kurie padeda palaikyti imunitetą šaltuoju sezonu. Vėsesniais vakarais šis pikantiškas užkandis puikiai tiks prie šiltų patiekalų.

Kur tinka patiekti?

Šis užkandis tiesiog nuostabus, puikiai dera prie įvairių mėsos patiekalų, keptos ar virtos jaunos bulvės, šašlykų, kotletų ir kitų garnyro patiekalų. Rudenį ypač rekomenduojame patiekti prie šiltos sriubos arba troškinių – kontrastas tarp šiltų patiekalų ir gaivaus užkandžio suteiks naujų skonio potyrių.

Po pirmojo paruošimo galite pridėti kitų ingredientų pagal skonį – galbūt kam nors patinka kalendros, o kai kas mėgsta ir kvapniąsias džiovintas žoleles. Rudens variacijai puikiai tinka įdėti obuolio skiltelę, keletą bruknių uogų ar žiupsnelį kmynų.

Šis greitas marinuotų daržovių užkandis – puikus būdas išsaugoti rudens derliaus skonį ir praturtinti jį naujomis natomis, nesugaištant daug laiko virtuvėje. Juk rudenį norisi daugiau laiko praleisti šilumoje, su knyga ar filmu, o ne stovint prie viryklės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video