Nepaprastai skanus šokoladinis tortas, kurio receptą išsaugosite visam gyvenimui

Ar įsivaizduojate desertą, kuris visuomet sulaukia susižavėjimo šūksnių iš visų paragavusiųjų? Šokoladinis tortas – tai klasikinis pasirinkimas, kuris niekada neapvilia. Nors daugelis mano, kad gero šokoladinio torto gaminimas reikalauja profesionalių įgūdžių, šiandien dalinuosi receptu, kuris įrodys priešingai – nepaprastai skanų šokoladinį tortą galite pasigaminti lengvai ir greitai savo namuose!

Įdomi šokoladinio torto istorija

Šokoladinis tortas yra vienas mėgstamiausių desertų visame pasaulyje, ypač tarp vaikų. Jis tobulai sujungia pačius gardžiausius ingredientus – švelnius miltus, saldų cukrų, riebią grietinėlę ir, žinoma, sodrią kakavą.

Įdomu tai, kad niekas tiksliai nežino, kada atsirado pirmasis šokoladinis tortas. Vieni kulinarijos istorikai pasakoja, kad pirmasis šokoladinis tortas buvo sukurtas specialiai Napoleono Bonaparto žmonai Žozefinai. Kiti tvirtina, kad šio gardaus deserto išradimas priklauso amerikiečiams. Nepriklausomai nuo kilmės, šokoladinis tortas išlieka vienu populiariausių desertų jau daugiau nei šimtmetį.

Kodėl verta išbandyti būtent šį receptą?

Šis šokoladinis tortas išsiskiria tuo, kad:

  • Jį lengva pagaminti net kulinarijos naujakuriams
  • Receptas nereikalauja neįprastų ingredientų
  • Biskvitas gaunasi nepriekaištingai purus
  • Kremas yra nepaprastai švelnus ir tirpstantis burnoje
  • Tortas puikiai išsilaiko ir kitą dieną tampa dar skanesnis

Ingredientai

Biskvitui:

  • 4 kiaušiniai (kambario temperatūros)
  • 120 g cukraus
  • 80 g grietinės (30% riebumo)
  • 100 g augalinio aliejaus (be ryškaus skonio, pvz., saulėgrąžų)
  • 175 g miltų (aukščiausios rūšies)
  • 55 g kakavos miltelių (nesaldintų)
  • 2,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos

Kremui:

  • 400 g tepamojo sūrio (pvz., Philadelphia arba Mascarpone)
  • 100 g grietinės (30% riebumo)
  • 55 g kakavos miltelių
  • 250 g kondensuoto pieno (saldinto)
  • 100 g vandens
  • 50 g cukraus
  • 20 g brendžio (nebūtina, galima pakeisti vanilės ekstraktu)
  • 100 g juodojo šokolado (min. 50% kakavos)
  • 40 g pieno
  • 60 g sviesto

Glazūrai:

  • 100 g juodojo šokolado
  • 60 g sviesto
  • 40 g pieno

Gaminimo eiga

1. Biskvito paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200°C. Stačiakampę kepimo formą (maždaug 25×35 cm) išklokite kepimo popieriumi.
  2. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė pabals ir sutirštės (apie 3-4 minutes).
  3. Įmaišykite grietinę ir augalinį aliejų, gerai išplakite iki vientisos masės.
  4. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Persijokite sausus ingredientus į kiaušinių masę.
  5. Lengvais judesiais iš apačios į viršų išmaišykite tešlą iki vientisos konsistencijos. Stenkitės nepermaišyti, kad biskvitas išliktų purus.
  6. Tešlą supilkite į paruoštą kepimo formą, tolygiai paskirstykite ir išlyginkite paviršių.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 12-15 minučių. Biskvitas iškepęs, kai įbedus medinį pagaliuką, šis ištraukiamas sausas.
  8. Iškeptą biskvitą išimkite iš formos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių.

2. Kremo paruošimas:

  1. Dideliame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite tepamąjį sūrį su grietine iki purumo.
  2. Įmaišykite kondensuotą pieną, toliau plakdami vidutiniu greičiu.
  3. Kakavos miltelius persijokite ir po truputį įmaišykite į kremo masę, kad nesusidarytų gumuliukai.
  4. Nedideliame puode sumaišykite vandenį su cukrumi ir užvirinkite. Virkite sirupą 2-3 minutes ant vidutinės ugnies.
  5. Nukelkite sirupą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti ir įmaišykite brendį (arba vanilės ekstraktą).

3. Torto surinkimas:

  1. Atvėsusį biskvitą nupjaukite kraštus, kad gautumėte lygų stačiakampį. Nupjautus kraštus sutrupinkite ir atidėkite dekoravimui.
  2. Biskvitą horizontaliai perpjaukite į 3 vienodo storio lakštus.
  3. Pirmą biskvito sluoksnį padėkite ant torto padėklo ir gausiai aptepkite paruoštu sirupu su brendžiu.
  4. Ant sudrėkinto biskvito užtepkite maždaug 1/3 paruošto kremo ir tolygiai paskirstykite.
  5. Uždėkite antrą biskvito sluoksnį, vėl sudrėkinkite sirupu ir užtepkite dar 1/3 kremo.
  6. Viršuje uždėkite trečią biskvito sluoksnį, sudrėkinkite sirupu ir aptepkite likusiu kremu viršų bei šonus.
  7. Torto šonus apjuoskite kepimo popieriumi – tai padės išlaikyti švarą dekoruojant.

4. Glazūros paruošimas ir torto dekoravimas:

  1. Nedideliame puode ant silpnos ugnies arba mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą kartu su sviestu ir pienu. Maišykite, kol masė taps vientisa ir blizgi.
  2. Leiskite glazūrai šiek tiek atvėsti, kad sutirštėtų, bet vis dar liktų takios konsistencijos.
  3. Glazūrą užpilkite ant torto viršaus, leisdami jai natūraliai nutekėti per kraštus.
  4. Torto šonus padenkite anksčiau paruoštomis biskvito trupinėlėmis, švelniai prispausdami jas prie kremu padengto paviršiaus.
  5. Likusią glazūrą sudėkite į konditerinį maišelį ir papuoškite torto viršų pagal savo fantaziją – galite padaryti bangelių, taškelių ar net užrašyti žodžius.
  6. Tortą dėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad kremas ir glazūra sustingtų.

Patarimai sėkmingam rezultatui

  • Šviežumas: Naudokite kambario temperatūros kiaušinius – jie geriau išsiplakas ir suteikia biskvitui purumo.
  • Maišymas: Įmaišant sausus ingredientus į skystus, naudokite mentele ir maišykite lengvais judesiais, kad tešla neprarastų oro burbuliukų.
  • Kepimas: Nekepkite biskvito per ilgai – perkepęs jis gali tapti sausokas. Geriau patikrinkite anksčiau, ar jau iškepęs.
  • Atvėsinimas: Prieš pjaustydami ir surinkdami tortą, leiskite biskvitui visiškai atvėsti. Šiltas biskvitas gali sutrupėti ir sugadinti torto išvaizdą.
  • Kremo tirštumas: Jei kremas atrodo per skystas, galite įdėti 1-2 šaukštus cukraus pudros arba trumpam (15-20 minučių) pastatyti jį į šaldytuvą prieš tepant ant biskvito.

Kodėl verta išsaugoti šį receptą?

Šis šokoladinis tortas – tai tobulas pasirinkimas bet kokiai progai: gimtadieniui, šeimos šventei ar tiesiog jaukiam savaitgaliui. Jis pakankamai elegantiškas, kad nustebintų svečius, bet kartu ir paprastas paruošti, todėl galite jį kepti ir kasdienai.

Skaniausia šį tortą patiekti kitą dieną po pagaminimo, kai skoniai visiškai susijungia ir kremas idealiai įsigeria į biskvitą. Patiekite su šaltu pienu, kava ar arbata – šie gėrimai puikiai dera su sodriu šokolado skoniu.

Paragavę šio torto, jūsų artimieji tikrai prašys pakartoti jį vėl ir vėl. Todėl šį receptą verta išsaugoti jūsų mėgstamiausių receptų kolekcijoje!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video