Kotletai pagal senolių receptą: tokių sultingų dar nebuvau valgiusi

Screenshot

Šis kotletų receptas – iš tų, kurie perduodami iš kartos į kartą. Paprastas, bet rezultatas stebina. Mėsa gaunasi neįtikėtinai sultinga, o puri kiaušinių tešla suteikia auksinę, traškią plutelę.

Ingredientai

Mėsai:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės
  • 60 ml aliejaus
  • 1 arbatinis šaukštelis druskos
  • ⅓ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 1 česnako skiltelė (sutrinta)

Tešlai:

  • 4 kiaušiniai
  • ⅓ arbatinio šaukštelio druskos
  • 4 šaukštai miltų

Gaminimas

Mėsos paruošimas. Nugarinę supjaustykite maždaug 1,5 cm storio riekėmis. Kiekvieną riekę sumušite mėsos plaktuku iš abiejų pusių – mėsa turi tapti plonesnė ir minkštesnė, bet ne pernelyg plona.

Marinatas. Sumaišykite aliejų su druska, pipirais ir sutrintu česnaku. Sumuštas mėsos riekeles pamirkykite šiame mišinyje, apverskite, kad marinatas padengtų iš visų pusių. Palikite marinuotis 30 minučių kambario temperatūroje.

Tešla. Kiaušinius su druska plakite mikseriu arba šluotele apie 5–7 minutes, kol masė taps puri ir padidės apimtimi. Tada dalimis suberkite miltus ir atsargiai išmaišykite – neplakite, tik švelniai maišykite, kad tešla neprarastų puraus.

Kepimas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Kiekvieną kotletą apvoliokite miltuose, tada panardinkite į kiaušinių tešlą ir dėkite į karštą keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės, kol susidarys graži auksinė plutelė.

Iškeptus kotletus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų perteklinis riebalas.

Patiekimas

Patiekite karštus su bulvių koše, ryžiais arba šviežiomis salotomis. Puikiai dera su grietine ar česnako padažu.

Šio recepto paslaptis – puri kiaušinių tešla, kuri apgaubia mėsą ir neleidžia jai išdžiūti kepant. Kotletai lieka sultingi viduje, o išorėje – traškūs ir auksiniai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video