Aš jį vadinu „geriausiu pasaulyje desertu”. Norėsite jį gaminti vėl ir vėl

Screenshot

Kiekvienas namuose turime tą vieną receptą, kuris visuomet sulaukia pagyrų. Tą patiekalą, kurį svečiai prašo pakartoti, o šeimos nariai išrenkia gimtadienių ar švenčių desertų. Bet ne visi receptai yra tokie, kad norėtumėte juos gaminti nuolat.

Šis desertas – išimtis. Jis ne tik sulaukia ovacijų kaskart, kai jį patiekiate, bet ir gaminamas stebėtinai paprastai. Nereikia sudėtingų technikų, brangių ingredientų ar valandinių pastangų virtuvėje. O rezultatas? Toks įspūdingas, kad atrodo, lyg būtų pagamintas profesionalaus konditerio.

Kodėl šis desertas išskirtinis

Šio deserto paslaptis slypi trijų sluoksnių derinime, kuris sukuria tobulą balansą tarp tekstūrų ir skonių. Kiekvienas sluoksnis papildo kitą, o kartu jie sukuria kažką itin ypatingą.

Pirmasis sluoksnis – minkštas, kvapnus biskvitas, kuris įgeria skysčius ir tampa dar sultingesnis. Antrasis – švelnus, oro lengvumo kremas, kuris tirpsta burnoje. Trečiasis – aromatingas vaisių įdaras, suteikiantis rūgštumo, kuris išbalansuoja saldumą.

Toks derinys nėra naujas, tačiau būtent šio recepto proporcijos ir gaminimo būdas daro jį išskirtiniu. O geriausias dalykas? Jį galima paruošti iš anksto, todėl puikiai tinka šventėms ar svečių priėmimui.

Trijų sluoksnių šedevras

Deserto, apie kurį kalbame, pagrindas – klasikinis biskvitinis pyrgas, pagamintas su jogurtu ir aliejumi. Jogurtas suteikia drėgmės ir švelninės tekstūros, o aliejus užtikrina, kad pyrgas neišdžiūtų net kitą dieną.

Antrasis sluoksnis – maskarponės kremas su plaktomis grietinėlėmis. Maskarponė suteikia kreminę tekstūrą ir subtilų skonį, o plaktos grietinėlės – oro lengvumo. Šis kremas neperkrauna deserto, bet kartu yra pakankamai turtingas.

Trečiasis, finišinis sluoksnis – vyšnių padažas, pagamintas su kukurūzų krakmolu. Rūgštokos vyšnios puikiai subalansuoja saldų kremą, o padažo konsistencija leidžia jam gražiai užsilaikyti ant deserto paviršiaus.

Kartu šie trys sluoksniai sukuria harmoningą visumą – kiekvienas kąsnis turi ir saldumą, ir rūgštumą, ir kreminę tekstūrą, ir biskvito švelniamą pagrindą.

Gaminimo proceso paprastumas

Nors desertas atrodo sudėtingas, jo gaminimas nuostabiai paprastas. Nereikia jokių specialių įgūdžių – tik teisingų proporcijų ir kelių paprastų žingsnių.

Biskvito tešla ruošiama per 10 minučių. Kiaušinius išmušate su cukrumi, įdėdate jogurtą ir aliejų, sumaišote su miltais ir kepimo milteliais – viskas. Nekepti tokio pyrago beveik neįmanoma, nes receptas yra atlaidus ir veikia net pradedantiesiems.

Kremas taip pat paprastas – plakate grietinėles su maskarponė mikseriu, kol masė sutirštėja. Jokių sudėtingų temperavimų ar daugiapakopių procesų.

Vyšnių padažas gaminamas per 5 minutes ant viryklės. Užvirinate vyšnias su vandeniu, cukrumi ir krakmolu – ir viskas. Net jei niekada negaminote vaisių padažų, čia nepasiklysite.

Visa deserto gamyba užtrunka apie valandą, iš kurių didžiąją dalį pyrgas kepasi orkaitėje, o jūs galite užsiimti kitais darbais.

Ingredientai, kuriuos turite namuose

Vienas iš šio deserto privalumų – nereikia ieškoti egzotiškų ingredientų ar bėgioti po kelias parduotuves. Daugelis produktų tikriausiai jau yra jūsų virtuvėje.

Biskviui:

  • 2 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 120 g natūralaus jogurto
  • 100 ml aliejaus
  • 180 g miltų
  • 12 g kepimo miltelių
  • 200 ml pieno (apipilti pyragą)

Kremui:

  • 200 ml saldintų grietinėlės plaktuvui
  • 2 šaukštai maskarponės

Vyšnių padažui:

  • 200 g vyšnių (šaldytų arba konservuotų)
  • 100 ml šalto vandens
  • 2 šaukštai cukraus
  • 1 šaukštas kukurūzų krakmolo

Vienintelis ingredientas, kurio galbūt neturite – maskarponė. Bet ji nesunkiai randama bet kurioje didesnėje parduotuvėje ir kainuoja nebrangiai.

Žingsnis po žingsnio

Gaminimo procesas prasideda nuo biskvito tešlos. Į dubenį išmušate kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė tampa vienalytė. Pridėjus jogurtą ir aliejų, viską gerai išmaišote.

Tada įdėkite miltus su kepimo milteliais ir išmaišykite šluotelėmis, kol tešla tampa lygi. Formą ištepkite sviestu, supilkite tešlą ir kepkite 180°C temperatūroje 30 minučių.

Išėmus pyragą iš orkaitės, jį dar karštą apipilkite pienu, kad įsigerštų. Tai paslaptis, dėl kurios biskvitas tampa dar drėgnesnis ir sultingesnis. Palaukite, kol pienas įsigeria ir pyrgas atvėsta.

Kol pyrgas atvėsta, paruoškite kremą. Į dubenį įpilkite grietinėlės, pridėkite maskarponės ir plakite mikseriu, kol masė sutirštėja. Tai trunka apie 3-5 minutes.

Kremą išpilkite ant atvėsusio pyrago ir tolygiai paskirstykite. Padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių, kad kremas susiformuotų.

Finišinis akordas – vyšnių padažas

Kol desertas šąla šaldytuve, paruoškite vyšnių padažą. Į puodą sudėkite šaldytas arba konservuotas vyšnias, įpilkite 100 ml šalto vandens, pridėkite cukraus ir kukurūzų krakmolo.

Viską gerai sumaišykite ir uždėkite ant lėtos ugnies. Nuolat maišydami virinkite, kol masė užvirs. Po užvirimo palikite dar 1 minutę, kad krakmolas suspėtų sutirštinti padažą.

Nuimkite nuo viryklės ir leiskite atvėsti. Karštas padažas bus skystas, bet atvėsęs sutirštės dar labiau.

Kai vyšnių padažas atvėso, išimkite desertą iš šaldytuvo ir užpilkite juo kremą. Tolygiai paskirstykite padažą ir vėl dėkite į šaldytuvą bent 30 minučių – o geriausia kelias valandas ar net per naktį.

Patiekimo rekomendacijos

Šis desertas geriausia patiekti šaltas, tiesiai iš šaldytuvo. Supjaustykite gabalėliais naudodami aštrų peilį – taip gabalai bus tvarkingai supjaustyti, o sluoksniai nesusiplaks.

Gabalėlį galite papuošti:

  • Šviežiomis vyšniomis
  • Mėtos lapelio šakelė
  • Cukraus pudros pabarstymu
  • Šviežiomis plaktomis grietinėlėmis šone

Desertas puikiai tinka bet kokiai progai – nuo kasdienės šeimos arbatos iki iškilmingų švenčių. Jis atrodo pakankamai įspūdingai, kad galėtumėte jį patiekti svečiams, bet pakankamai paprastas, kad galėtumėte jį gaminti bet kurią savaitės dieną.

Kodėl verta išbandyti

Jei vis dar abejojate, ar verta gaminti šį desertą, štai kelios priežastys:

Paprastas gaminimas. Net jei nesate patyrę konditeriai, šis receptas jums pavyks. Nėra sudėtingų technikinių elementų.

Prieinami ingredientai. Nereikia ieškoti egzotiškų produktų – viskas lengvai randama bet kurioje parduotuvėje.

Galima ruošti iš anksto. Desertą galite pagaminti dieną prieš ir laikyti šaldytuve – tai net pagerina skonį.

Visuomet pavyksta. Receptas yra atlaidus, todėl net nedideli nukrypimai nuo instrukcijų nesugriovs rezultato.

Universalus. Tinka ir kasdienai, ir šventėms. Patinka ir vaikams, ir suaugusiems.

Pabandykite pagaminti šį desertą kartą – ir suprasite, kodėl jį galima vadinti geriausiu pasaulyje. Greičiausiai jis taps ir jūsų šeimos favoritu, kurį norėsite gaminti vėl ir vėl.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video