Atsivežiau receptą iš Italijos. Pyragas per 15 minučių — tai taip skanu

 

Kepiniai su riešutais laikomi vienais aromatingiausių ir skaniausių. Paprastai su riešutais kuriami įdomūs ir neįprasti desertai. Neteisinga, kad riešutiniai tortai nusileidžia populiarumu šokoladiniams ar vaisiniams.

Verta atkreipti dėmesį į tortus su graikiniais riešutais. Jie naudingi, nes riešutai įdaruose išsaugo savo naudingas savybes. Pavyzdžiui, graikiniai riešutai apsaugo organizmą nuo senėjimo.

Taip pat graikiuose riešutuose yra daug žmogui reikalingų vitaminų.

Sukurkime patys tortą iš graikinių riešutų.

Biskvito ingredientai tortui su graikiniais riešutais:

  • Sviestas – 70 g;
  • Cukrus – 70 g;
  • Vanilinis cukrus – 8 g;
  • Kiaušiniai – 2 vnt.;
  • Grietinė – 130 g;
  • Miltai – 150 g;
  • Kepimo milteliai – 10 g.

Įdaro ingredientai:

  • Graikiniai riešutai – 100 g;
  • Cukrus – 70 g;
  • Sviestas – 30 g.

Torto su graikiniais riešutais gaminimas: Į indą dedame sviestą, suberiame cukrų ir vanilinį cukrų, plakame mikseriu, kol ištirps cukraus kristalai. Įmušame į sviestą kiaušinius, išplakame iki vientisos masės.

Tokiu pačiu būdu išplakame grietinę kiaušinių mišinyje. Sumaišome miltus su kepimo milteliais, persijojame į kiaušinių mišinį, išmaišome tešlą.

Graikinius riešutus susmulkiname blenderyje iki vidutinio dydžio trupinių. Į trupinių masę suberiame cukrų ir ištirpintą sviestą, išmaišome.

Į kepimo formą dedame kepimo popierių, o tada ½ dalį tešlos, tolygiai paskirstome. Ant tešlos dedame ½ dalį įdaro tolygiu sluoksniu, uždengiame likusią tešla.

Ant tešlos sluoksnio vėl dedame riešutų įdarą, taip pat tolygiu sluoksniu.

Kepame tortą 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Iškepusį tortą išimame iš formos ir atvėsiname.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video