Taip vištienos filė ruošiama žinomame restorane: skanus receptas iš Portugalijos

Portugalų virtuvė garsėja savo tradiciniais patiekalais, kurių receptai perduodami iš kartos į kartą. Nors šalis labiausiai žinoma dėl jūros gėrybių ir vynų, vištienos patiekalai taip pat užima svarbią vietą vietinių gyventojų kasdienybėje. Būtent tokio tipo vištienos suktinukai dažnai patiekiami Portugalijos restoranuose.

Jeigu norite išbandyti kažką paprasto, bet įspūdingo – šis receptas kaip tik jums.

Ingredientai

  • Vištienos filė – 3 vnt.

  • Druska – 1 šaukštelis

  • Juodi pipirai – pagal skonį

  • Krapai – nedidelis pundelis

  • Sūris (kietasis) – 80 g

  • Sviestas – 100 g

  • Kiaušinis – 1 vnt.

  • Duonos trupiniai – apie 1 stiklinė

  • Pomidorai – 4 vnt.

  • Česnakas – 1 skiltelė

  • Saldusis pipiras – 1 vnt.

  • Raudonėlis – žiupsnelis

  • Medus – 1 arbatinis šaukštelis

  • Augalinis aliejus – kepimui

Vištienos suktinukų paruošimas

1. Paruoškite vištieną

Vištienos filė perpjaukite išilgai į plonesnius gabaliukus.
Uždėkite maistinę plėvelę ir lengvai išmuškite plaktuku, kol gabaliukai taps ploni ir lankstūs.
Pabarstykite druska ir pipirais iš abiejų pusių.

2. Paruoškite įdarą

Smulkiai supjaustykite krapus.
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Sumaišykite sūrį su krapais.
Kiekvieną vištienos gabaliuką ištepkite plonu sluoksniu sviesto ir uždėkite sūrio–krapų mišinio.

3. Susukite ritinėlius

Atsargiai susukite kiekvieną gabaliuką į ritinį.
Kiekvieną ritinį perpjaukite per pusę – taip gausite tvarkingesnius ir vienodai iškaitančius suktinukus.

4. Paniruokite

Įmuškite kiaušinį į dubenėlį ir išplakite.
Kiekvieną ritinėlį pamirkykite kiaušinyje, tada apvoliokite džiūvėsėliuose.

5. Kepkite

Kepimo skardą išklokite popieriumi ir lengvai patepkite aliejumi.
Sukrainkite suktinukus ant skardos.
Kepkite 180 °C temperatūroje apie 40 minučių, kol ritinėliai taps auksiniai ir traškūs.

Padažo gaminimas

Kol vištiena kepa, paruoškite padažą.

Smulkiai supjaustykite pomidorus, česnaką ir nuluptą saldųjį pipirą.
Pakepinkite daržoves keptuvėje su trupučiu aliejaus.
Įberkite raudonėlio ir įmaišykite medų.
Kai daržovės suminkštės, sudėkite jas į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.

Patiekalas

Gaunami sultingi vištienos ir sūrio suktinukai su kvapniu, švelniai saldžiu daržovių padažu.
Tai paprasta, bet elegantiška vakarienė, kuri primena tikrą Portugalijos restorano patiekalą.

1 comment
  1. Įdomu,kad Portugalijos virtuvėje karaliauja krapai.Aš su draugu portugalu gyvename jau 16 metų kartu ir daug kartų buvusi Portugalijoje,bet jų virutuvėje nėra krapų.Jis yra iš Amarantės😊

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

You May Also Like

Rekomenduojami video